Фестивалът за музика Ritual Gatherings в НИХЗИ Орешак

Фестивалът за музика и съвременно изкуство Ritual Gatherings идва със специално събитие в община Троян с участието на един от най-популярните музикални продуценти в България, родом от Троян – Иван Шопов.

Събитието се реализира със съдействието на община Троян и НИХЗИ, по проект BGCULTURE-2.001-0117-C01 „Ritual Gatherings: Традиционни ритуали и интерактивно съвременно изкуство – механизми за изграждане на общности и постигане на устойчиви културни екосистеми” се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Проектът е част от ОП „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, Резултат 2 „Подобрен достъп до изкуства и култура“.

– На 7 май в двора на Националното Изложение на Художествените Занаяти и Изкуствата (НИХЗИ) – Орешак, между 12 и 18 ч, ще можете да разгледате изложбите или да се включите в работилниците на някои от най-познатите творци в Троян – Румен Георгиев, Иван Мутафов, Веска Колева, Траян Димитров, Неда Личева и Мила Воденичарова.
–  В 18 ч започва и музикалната програма на събитието, която ще открият основателите на фестивала – The Foreigners, а след тях, ще обгърне Балкана в хармония специалният гост на събитието – Иван Шопов.
За напитките и храната ще се погрижат Tatratea и Механа „Мерак“.
С това събитие каним всички почитатели на изкуството, хубавата музика, природата и вкусната храна, да се докоснат до магията на Ritual Gatherings и да преживеем празничния ден заедно.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button