Великденски базар в помощ на хора в неравностойно положение

Великденски базар  бе организиран днес в Детска градина „Буковец“ Троян. Изделията бяха направени с много любов от възпитаниците на детското заведение и техните родители.

Такъв базар се провежда за пръв път в градината сподели директорката. Средствата от базар ще бъдат предадени в Община Троян за благотворителната акция в  помощ на хора в неравностойно положение.

„Да правим мънички неща от обич един към друг, дори в забързаното ежедневие.
Защото не е важно колко даваме, а колко обич влагаме в даването…
Нека продължаваме все така!,“ призоваха малки и големи от детската градина в Троян.

Целта е да зарадваме самотните възрастни хора в нужда, като съберем хранителни продукти и козунаци, като се срещнем с тях и им подарим миг на внимание в навечерието на най-светлия християнски празник – Възкресение Христово!

Даренията ще се събират всеки работен ден до 20 април включително, в отдел „Социална и здравна политика“ на Общинска администрация Троян на адрес: гр. Троян, ул. „Любен Каравелов“ № 42, ет. 1, а раздаването ще се осъществи в периода от 21 до 23 април.

Хранителните продукти и козунаци трябва да бъдат в опаковка и в срок на годност. Нетрайни храни, плодове и зеленчуци няма да бъдат събирани, тъй като липсва възможност за тяхното съхранение.

Списъкът на нуждаещите се възрастни хора ще бъде изготвен с помощта на кметовете и кметските наместници по населени места. Ако познавате или имате информация за нуждаещи се лица, които да бъдат включени в списъка.

Великденски базар в помощ на хора в неравностойно положение! – галерия и видео

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button