Дамите доминираха на състезанието по управление на МПС

Дамите доминираха на състезанието по управление на МПС – полигон в  ПГМЕТ „Академик Ангел Балевски“ – град Троян, на 04.05.2022г./сряда/ от 17,30 часа, което се проведе във връзка с празника на в двора на училището след двегодишно прекъсване. Участваха 10 състезатели, които трябваше да се справят с трудния маршрут изработен от инж. Милен Радков.  Състезанието се проведе в манша и за крайното класиране бе взет най-добрия резултат на участващите.

След много емоции, паднали колчето (отнемаха се  30 сек от времето) и много смях победители и в двете групи – мъже и жени , станаха  Габриела Александрова и популярния състезател по мотоциклетизъм на писта Красимир Михайлов. Техни асистенти бяха Пламен Миндевска и Габриел Димов (2-ро място) . На третото стъпало се изкачиха  Калина Бончевска и Павлин Петков. Останалите състезатели получиха сертификати.

За най-атрактивен състезател бе определено  кучето Джак, което бе навигатор във втория манш на Красимир Михайлов.

Наградите бяха осигурени от Gargo oil (80 лв ваучер за гориво) – за първенците. Фирма „Алина“ и Тодор Спасов осигуриха паричната награда от 50 лв за второто място, а ПГМЕТ Троян осигури наградата за третите в класирането – 30 лв.

Гост на събитието бе инж. Иван Миховски, който не спира да се грижи за училището, в което е завършил средното си образование и граждани.

Това състезание се провежда ежегодно и поводът е ,че на 8 май Механото има празник. Тази година се навършва 57 години откакто в Троян съществува единствената професионална гимназия. В момента учениците се обучават по няколко учебни предмети  освен автотехника –  дизайн, социални грижи и др.

Всичко от събитието може да проследите във видеоматериалите и галерията от снимки


Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button