Един малко по-различен 1-ви юни

Един малко по-различен 1-ви юни отпразнуваха  ученици от  учениците от IV а клас на СУ „Васил Левски“ гр.Троян и техния класен ръководител госпожа Пенка Неофитова.

По повод Международния ден на детето 1-ви юни посетиха местността „Гъбата“  над лесопарк „Турлата“, научихме от фейсбук страницата на  Държавно горско стопанство Троян.
Служителите на ДГС Троян в лицето на инж.Цвятко Кадиев, инж.Мария Борисова и инж.Станислава Багарова запознаха учениците с гората и хората, които се грижат за нея.
Четвъртокластниците се запознаха с професията „лесовъд“. Научиха интересни факти за гората и нейните обитатели. Включиха се в различни игри като разпознаване на дървесни видове и техните плодове, разпознаване на следите на дивите животни, обитаващи родния им край. Децата научиха и що е то екосистема, и защо всички заедно трябва да се грижим за природата ни.
За своята любознателност и показани знания бяха наградени с ръчно изработени дървени медали. Празникът продължи в лесопарк „Турлата“ с много игри и пикник-изненада!

Снимките са предоставени от ДГС Троян и СУ“Васил Левски“.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button