Покана за откриване на изложба, посветена на 50-годишнината на НИЗХИ в Орешак

Очаква се вицепрезидентът Илияна Йотова да бъде официален гост на събитието.

Покана към  всички граждани и гости на общината за откриването на Ретроспективна изложба „Традиция с бъдеще“, посветена на 50-годишнината на НИЗХИ, отправят от Община Троян и Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в с. Орешак.Покана за откриване на изложба, посветена на 50-годишнината на НИЗХИ в Орешак

Преди 50 години, откриването на първата изложба в Националното изложение на художествените занаяти, с. Орешак  е било събитие за цялата занаятчийска общност и за хората от Троянския край.
На 25.06/събота/ от 11:30 , каним всички, които ценят народната култура и са съпричастни към съхраняването й, отново да съпреживеят срещата с творчеството на стотиците народни майстори, съхранили в изваяното българския дух, неповторима красота, съвършенство на форми, цветове и линии.
Заповядайте на откриването на ретроспективната изложба „Традиция с бъдеще“. В експозицията ще видите най-добрите образци на традиционните български занаяти и дареното от участниците в международните изложби.
Каним майсторите от всички краища на страната, каним Задругите на майсторите на художествени занаяти, каним майстори участници в изложенията през годините. Бъдете наши скъпи гости!
Очакваме Ви!

Очаква се вицепрезидентът Илияна Йотова да бъде официален гост на събитието.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button