Майстор на еспресото ще гостува в Троян

Майстор на еспресото – бариста Никола от Urban Embassy Specialty Coffee, ще гостува  в „Био смесен магазин Поля Бг“ на улица „Васил Левски“ № 172 , находящ се на  паркинга до Кабелна Телевизия „Спринт“ в гр. Троян. На 27.08.2022г (събота)   от 13:00 часа

Майстор – Баристът ще приготви кафе-специалитети, където феерията от вкусове е гарантирана от комбинацията от Specialty Coffee от Перу и някое от ядковите  млека, които се предлагат в  „Био смесен магазин Поля Бг“.

Кои са Urban Embassy Specialty Coffee?

Баристът Никола и   партньорката му Алекс работят в съвсем мъничко кафенето в София Там  пластмаса няма. Няма и захар*, няма и краве мляко. Ами сега?!
*Има мед и еритритол

В кафе културата – Никола не е непознато лице, и работи в посока да я промени в последните 8 години. Познава бизнеса в детайл и е втрещен от огромните количества пластмаса в бранша – “Още с първата си работа като бариста през 2013 г., той събира стъклените шишета и металните кенчета от клиентите. Според Никола намаляването на употребата на изделия за еднократна употреба не е решение на проблема. Такова би било, ако изобщо не се използват подобни съдове, а хората правят съзнателния избор да откажат поредната торбичка, чаша, сламка или вилица.”

Името – Urban Embassy, първоначално е било замислено за подкаст преди 2 години, който обаче така и не се реализира като идея. „Ние сме едно “посолство” на кафе културата и на културата на “взимане на съзнателни решения” в градска динамична среда, каквато е и София. “, казва Никола.

Той  винаги е искал да създаде свое място, където да експериментира, и да променя кафе културата в България, предлагайки качествен продукт и образовайки хората, пише Рада от https://thriftsheep.com/

Specialty Coffee от Перу

При Поля може да поглезите сетивата си с кафе Перу Чанчамайо на Мартинес. Семейната пекарна Мартинес работят със внимателно подбрани производители на кафе от Перу. Внасят го в България и всяка седмица предлагат прясно майсторско изпечено кафе с премиум качествени и вкусови характеристики.
Чанчамайо е провинция на региона Хунин, който произвежда между 20 и 25% от кафето, идващо от Перу. Определяно като най-премиалното гурме кафе на Перу. Класификацията му – НВ се отнася до класификацията на зърната, който се отглеждат между 1200 и 1300 m. Клас 1 е най-високото качество от категорията.
Перуанското Чанчамайо е известно със своето средно тяло (понякога леко) с мека до ярка киселинност и възхитителни вкусове и ароматни качества, меко и сладко, и представя всички най-добри качества на добрите кафета от Южна Америка и Централна Америка .
То е гладко и деликатно, много добре балансирано и може да има орехови и шоколадови тонове и сладък цитрусов вкус както във вкуса и аромата, така и в приятния финал/следвкус.

Проектът Поля БГ е посветен на здравословен и вкусен начин на живот, здраво тяло и красива кожа.Място, където може да намерите най-добрата козметика произведена в страната и внесена от чужбина, както и най-добрите натурални хранителни добавки.

Заповядайте да се запознаете с бариста  Никола в 13:00 часа  в „Био смесен магазин Поля Бг“ на улица „Васил Левски“ № 172 Троян. Там  ще чуете много интересна информация за Specialty Coffee от Перу , за ядковите млека , за вредата от пластамасата.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button