Почина младата Габриела от Дебнево

Почина младата ръководителка на танцовия състав „Параскева Лаковска“   и председателка на  читалище „Просвета“ Дебнево, Троян,   Габриела Маринова. Само на 28 години. След много кратко боледуване.

Тъжната новина беше съобщена по време на първия фестивален ден на Jam on thr River, на 12.08.22 г.  Участниците в състава танцуваха за Габи, показаха на какво ги е научила. Сълзите им не спираха, но те танцуваха. За нея, за Габриела, която не успя да се нарадва на живота. Тя остава в сърцата в дебневенци и троянци, като лъчезарна и борбена.

С нея се засичахме по събития много често. Децата я гледаха с много обич. Габи за тях бе като богиня. Тя винаги бе усмихната, доброжелюбна, широко скроена и интелигентна. С нея можеше да се говори с часове. Последната ни среща бе на Празника на Минералната вода в село Шипково.  За жалост тя вече е звездичка.

Габриела е родена 13 януари 1994 година. Завършила средното си образование в Средно училище „Васил Левски“ Троян.

Оттогава тя се занимава с читалищна дейност  в Дебнево и  10 години е  ръководител на танцовия състав „Параскева Лаковска“.

Благодарение на нея младите танцьори печелят призови места по фестивали и конкурси, разказва Севин Михайлов, който също е активист към читалището.

Поклон!

Началното видео е от тазгодишното издание на „Jam on the River“, което децата изиграха танц в нейна памет.

Второто е от честването на  110 години училище в Дебнево.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button