Предстои 4-то издание на JAM ON THE RIVER 2022 в с. Дебнево

Международен фестивал на музиката и изкуствата в магичния Троянски Балкан

Предстои за четвърти пореден път до с. Дебнево в Троянския Балкан да  се проведе Международният фестивал на музиката и изкуствата JAM ON THE RIVER 2022 на 12 и 13 август 2022. Нестандартният фестивал, който не използва зали, площади или стадиони, а се разполага на красивата поляна над река Видима до село Дебнево под дъхавите хълмове на Троянския Балкан, съчетава в едно магията на музиката и природата.
Международни и български етно джаз музиканти и формации и тази година ще представят своето творчество и талант на сцената на JAM ON THE RIVER 2022.
Програмата на фестивала включва световноизвестни музиканти от България, Италия, Германия и Монголия.

12 август 2022 (петък), начало: 18:00 ч.

  • Spectrum Vocal Band – етно джаз акапелна група
  • Дуо Christopher Herrmann, виолончело (Германия) и Enkhjargal Dandarvaanchig, конеглава цигулка (Монголия) 
  • Angel Demirev Folk Quartet
  • Формация „Жарава“

13 август 2022 (събота), начало: 18:00 ч.

  • Гайдарска дружина и формация тъпани „Троп’Ангелес“
  • Танцови състави към НЧ „Просвета -1905 г.“, с. Дебнево, община Троян
  • Звезден квартет, сформиран специално за Jam on the River 2022 – Renzo Ruggieri (Италия), акордеон, Минко Ламбов, пиано, Станислав Георгиев, бас и Цветан Георгиев, ударни 
  • Вероника Тодорова, акордеон и камерен оркестър „Дианополис“
  • All-Star-Jam Band 2022Вероника Тодорова, акордеон, Enkhjargal Dandarvaanchig, конеглава цигулка, Christopher Herrmann, виолончело, Renzo Ruggieri, акордеон, Минко Ламбов, пиано, Станислав Георгиев, бас, Ангел Димитров, китара, Цветан Георгиев и Стефан Тодоров, ударни

Зрителите на фестивала ще могат да се насладят на приказни творчески концепции и демонстрация на приложни изкуства сред магичната авансцена на Троянския Балкан. Магията на изкуствата ще бъде представена от майстори на керамиката, художници с рисунки на стъкло и други творци на приложните изкуства.

Гостите ще могат да се насладят на традиционни български ястия, месо и зеленчуци на скара, понички, гофрети, студена бира, безалкохолни напитки и още лакомства за малки и големи, които ще бъдат сервирани от професионалисти в български носии.
Предвидени са шатри и чадъри, а ако някой загрее прекалено много в ритъма на музиката, вировете на река Видима надничат с бистрите си очи точно отдолу.
Освен на традиционните пейки, гостите ще могат да поседнат и на сламени бали и да се усетят натуралния дъх на вълшебната природа на Балкана.

JAM ON THE RIVER 2022 се радва на изключителната подкрепа на кмета на гр. Троян г-жа Донка Михайлова и община Троян, както и на водещият производител на чай и сред основните производители на пакетирани билки за аптечната мрежа в България – „Биопрограма ЕАД“ и “Елимекс – ИВАН РАДЕВСКИ” ЕТ – доказана фирма с повече от 20 години опит в мебелната индустрия.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРЕДИШНИТЕ ИЗДАНИЯ НА JAM ON THE RIVER 2022:
JAM ON THE RIVER 2018
Първото издание на JAM ON THE RIVER 2018 събра за първи път на 04.08.2018 г. изпълнители от различни стилове музика край река Видима в местността Лъка до с. Дебнево за вълшебни вечерни „музикални импровизации край реката“. Бяха представени стиловете фолклор, поп, джаз, алтернативен рок и етно джаз, като след участниците бяха Вероника Тодорова, международно признат музикант-акордеонист и музикален педагог, Ангел Димитров, солист в Оркестъра за народна музика при БНР, победителите от „Гласът на България“ Радко Петков и Весела Думанова, както и групата „NOVO 5“. Над 1000 зрители се насладиха на музиката под звездите и мелодичните трели пред кулисите на Троянския Балкан.
JAM ON THE RIVER 2019
Второто издание на фестивала се проведе на 3 август 2019 г. и вече представи ботата целодневна програма на публиката си. Още с второто си издание JAM ON THE RIVER 2019 привлече интереса на множество артисти и се превърна в международен фестивал на музиката и изкуствата. Сред участниците бяха международните музикални звезди Кристофър Херман (виолончелист и доцент в консерваторията „Emanuel Feuermann“) и Матиас Дьорзам (саксофонист, известен в Европа с проекти като Rodgau Monotones, De-Phazz, Stuttgarter Philharmoniker, French Acoustic). В програмата се включиха Ансамбъл за народни песни и танци „Елица“, група NOVO5, групата за народни танци в с. Врабево, Духова музика „ Заедно “ на гр. Троян, Радко Петков и Ани Ненова – едни от големите гласове на България, и разбира се вдъхновителят и организатор на фестивала – Вероника Тодорова, наричана „акордеонист №1 в света“. Зрителите на второто издание бяха над 2000 души.
JAM ON THE RIVER 2021
Третото издание на JAM ON THE RIVER 2021 се състоя на 7 и 8 август 2021 г. и представи световноизвестни музиканти от България и чужбина. Програмата включваше звезди от глобален мащаб, както и регионални български формации. Сред участниците бяха: Теодосий Спасов – български музикант и виртуозен изпълнител на кавал, GloBalKan с участиято на Стоян Янкулов – Стунджи, Ангел Димитров – виртуозен китарист и солист в Оркестъра за народна музика при Българско национално радио, Кристофър Херман – виолончелист, доцент в Kronberg Academy, Вероника Тодорова – акордеонист, вдъхновител и организатор на JAM ON THE RIVER, изявявала се на сцената на едни от най-престижните международни и световни музикални конкурси и фестивали в Германия, Италия, Австрия, Холадия, Норвегия, Финландия, Швейцария, Словакия, Румъния. Зрителите на второто издание бяха над 3000 души.
>

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button