Севин Михайлов е награден от Областния управител

Севин Михайлов от Дебнево е един от 8-те младежи, които бяха наградени от областния управител инж. Светослав Славчев с грамоти и малки подаръци за Международния ден на младежта. Тези младежи са  отличени заради активна работа при реализиране на младежки инициативи и социално значими каузи през годината и  номинирани от общините.

Севин Михайлов е номинираният младеж от Община Троян, с подкрепата на Основно училище  „Иван Вазов“ – с. Дебнево и Народно читалище „Просвета – 1905 г. , с. Дебнево. Той е ученик в 9-ти клас на СУ „Васил Левски“, гр. Троян.

Севин е създател и ръководител на детския фолклорен танцов състав „Капките“ при Народното читалище в с. Дебнево. Възпитаникът на дебневенското училище е дългогодишен доброволец в летните образователни занимания, провеждани от читалището, а неговият принос за обогатяване на културния живот в селото и другите малки населени места е значителен. Активно съдейства в организацията и провеждането на международния фестивал за джаз музика Jam on the River.

Останалите наградени са – Татяна Емилова и Румен Георгиев от Тетевен, Борислав Иванов и Йонко Йотов от Луковит, Ана-Мария Петрова и Ванеса Вълчева от Ловеч, които вече са приети във висше училище, и Вероника Цочева от Априлци.

Международният ден на младежта дава възможност да се обърне внимание на потенциала на младите хора, да се отбележат техните постижения и да се планират начини за по-доброто им включване в развитието на обществото

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button