Какво се случва с електрозахранването в Троянско

Какво се случва със тока в Троянска община, защо има непрекъснатото прекъсване на електрозахранването по линията Горно Трапе до Шипково, както и в Орешак и Черни Осъм?

Този проблем  бе поставен  от общинския съветник от ПП ГЕРБ Минко Акимов (във видеото от 1час  и 22 мин) на  редовната сесия на Общински съвет Троян, проведена на 29.09.2022 г.

Той даде пресен пример от 28.09. вечерта, когато е отново нямало ток по тази верига. Бившият кмет на община Троян посочи, че това е вече почти ежедневно.
Отговори зам.-кмет Ангел Ангелов, който заяви, че за този проблем се знае от месец и е обсъждан с кметски наместник на Горно Трапе Магдалена Цвяткова. Пусната е подписка, на която да се подпишат 32-та жители на селото. Днес тя е входирана в Община Троян. Съответно тя ще бъде изпратена от общинска администрация, където е необходимо в ЕРМ Холд.
Кметът Михайлова напомни, че преди 3 месеца е имало среща между общинска администрация и ЕРМ Холд. Присъствали са и хора от бизнеса. Тогава още са поставени проблемите. Тогава е казано, че през 2022г. ще се инвестира по веригата Балканец – Беклемето
Вчера е провела и телефонен разговор с Изпълнителния директор на ЕРМ Холд  Георги Миков (комуникацията с ръководството е много трудно -отбеляза кметът). Той е обещал да дойде отново в Троян и Донка Михайлова увери, че отново ще бъде поставен този въпрос. Както ще го постави и пред държавата, защото положението излиза вече от контрол.
Тук бе споменато, че подстанциите са държавни, а доставчикът е частна фирма. И постоянно има едно прехвърляне на топката. ЕРМ Холд казват, че проблемът е в подстанциите. Подстанциите твърдят, че причината е в ЕРМ И така сагата продължава…
Предложението Михайлова е да има една обща среща между ръководството на ЕРМ, общински съветници и общинска администрация
Електро Холд България е 100% собственост на Ийстърн Юръпиън Електрик Къмпани Б.В., притежавана от Еврохолд България АД. Дружеството е правоприемник на ЧЕЗ България, което смени името си, след като на 27.07.2021 г. Ийстърн Юръпиън Електрик Къмпани Б.В. придоби мажоритарен дял в седем дружества на чешката държавна компания CEZ a.s. в България.

Електро Холд България изпълнява координиращи, управленски и поддържащи дейности за всички дружества от групата на Електрохолд – Електрохолд Продажби, Електрохолд Трейд, Електро Холд ИКТ, ЕРМ Запад, Фрий енерджи проджект Орешец, Бара Груп.

Еврохолд България АД е водеща финансова и енергийна група с дейност в региона на Централна, Източна и Югоизточна Европа. Компанията развива бизнес в областта на дистрибуцията и доставките на електроенергия, застраховането, лизинга, продажбите на автомобили, инвестициите и управлението на активи. Акциите й се търгуват на фондовите борси в София и Варшава. Еврохолд е собственик на Евроинс Иншурънс Груп АД (ЕИГ), една от големите застрахователни групи в региона. ЕИГ оперира в 14 държави, обслужва над 4 млн. клиенти и има над 3000 служители.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button