Обстановката в голямата част от община Троян е спокойна

Обстановката  в община Троян в условията на обилни и продължителни валежи,  в голямата част  е относително спокойна, пише Кметът на общината Донка Михайлова.

Най-пълноводна е реката в районите на селата Черни Осъм и Орешак. На две места в с. Орешак река Черни Осъм излезе на извън коритото си на западния бряг, но вече нивото й спада. Леко пострада стопанска постройка в началото на Черни Осъм. Други щети върху постройки няма. Няма пострадали хора и животни. В района на рисковите участъци сме заедно с представители на РУ на МВР, Пожарната и кметовете на селата Черни Осъм и Орешак Марин Сираков и Марияна Генова. Техника на ОП „Комунални услуги“ изгражда диги в рисковите участъци.

Да напомним, че  е ограничено движението по път II-35 Троян – Кърнаре през проход „Троянски“, съобщават от Агенция пътна инфракструктура.

Причината свлечена скална маса. Трафикът на леки автомобили се пренасочва по обходен маршрут през прохода „Шипка“, а тежкотоварните автомобили преминават през Прохода на Републиката. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button