Учениците от СУ „Васил Левски” Троян спретнаха „Зелена олимпиада”

Учениците от троянското училище „Васил Левски”   се включиха в Европейския ден на спорта на 30.09.2022 г., който тази година е под мотото „Зелено образование чрез спорт”.Учениците от СУ „Васил Левски” Троян спретнаха „Зелена олимпиада”
Ръководството на училището бе организирало общоучилищно съревнователно почистване на училището и района около него.
За целта бяха определени зони и райони за почистване. Бяха осигурени чували, ръкавици, препарати.Учениците от СУ „Васил Левски” Троян спретнаха „Зелена олимпиада”

Учениците от СУ „Васил Левски” Троян спретнаха „Зелена олимпиада”
Големите след като почистиха се снимаха

Класовете се разпределиха и точно в 12:10 часа  бе даден старт на инициативата.
Петокласниците почистваха около двора. Батковците и каките си почистваха класните стаи.
Имаше определена група да почиства игрището. Друга – около пейките в парка на школото. Трети – по стълбите към „Кирил и Методий“.

Учениците от СУ „Васил Левски” Троян спретнаха „Зелена олимпиада”
Разговор между част от ръководството на училището и „Хемус ресурс Троян Априлци“

Това бе наслада за очите. Да видиш толкова малки, големи и най-големи заедно да събират отпадъци  и почистват мястото, в което прекарват повечето си време.
Хигиенистките на 100- летното училище се шегуваха, че днес няма да работят, защото всичко свети от чистота. Чиновете, черните дъски са дезинфекцирани, подовете блестят от чистота, няма отпадъци в кошчетата.Учениците от СУ „Васил Левски” Троян спретнаха „Зелена олимпиада”
Да, учениците спретнаха чудна „зелена олимпиада”. Бяха събрани доста чували с отпадъци, които бяха извозени направо в Общинското дружество „Хемус Ресурс Троян – Априлци” ЕООД.
За най-сръчните има награди, които ще им бъдат връчени във вторник, 04.10.2022 г.
Ръководството на СУ ”Васил Левски” Троян днес символично подписаха договор за сътрудничество с общинското дружество „Хемус ресурс Троян Априлци “ ООД в лицето на директорът Ангел Балев и управителят Пламен Бойновски. Слагайки контейнер за пластмасови отпадъци и кенчета се даде старт на едно добро начинание. „Това се прави и с цел учащите да разпределят видовете отпадъци. Такъв контейнер има поставен и в Средно училище „Свети Климент Охридски”, сподели г-н Бойновски.Учениците от СУ „Васил Левски” Троян спретнаха „Зелена олимпиада”
„Ще продължаваме да работим в тази насока. Гражданите на Троян постепенно свикнаха да отделят отпадъците”, каза още управителят на общинското дружество.
Той и служителката в дружеството Ганка Кукенска присъстваха на почистването. С радост наблюдаваха учениците, които бяха много усърдни в изпълнението на задачата.

За да бъде щастието пълно, ученици предадоха събрани капачки и кенчета за каузата „Капачки за бъдеще“ на Милка Стаевска –  моторът на кампанията в Троян.Учениците от СУ „Васил Левски” Троян спретнаха „Зелена олимпиада”

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button