Незабравими мигове в Габрово

Незабравими мигове в Габрово преживяха на 13.10.2022 г. (четвъртък) учениците от вторите класове на СУ „Васил Левски“ – Троян, заедно със своите учители.

Емилия Дачева – учител на един от вторите класове ни написа следното:

„Осъществихме мечтата си да проведем екскурзия до гр. Габрово. Голямото желание и доброто настроение бяха подкрепени с прекрасно слънчево време, съпътстващо групата през целия ден.
Домът на хумора и сатирата беше мястото, което истински ни развесели, като накара посетителите си още веднъж да осъзнаят, че българското чувство за хумор е бездънно и изключително, а габровци са пословични със своята пестеливост от световен мащаб. Направените многобройни снимки пред бутафорните инсталации на Дон Кихот и Санчо Панса увековечиха посещението.
Посетихме и „Етъра“ – архитектурен комплекс, вдъхновяващ българските сърца и души с автентичност, история и българска красота.
След поучителните беседи, многобройните снимки и прекрасната разходка в миналото, се насладихме и на вкусотиите, които ни се предлагаха – пестил, симид, халва , гевреци и много други.
Екскурзията завърши с добро настроение, лека, но приятна умора от многото емоции и с надеждата за следващото изживяване.“

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button