Толерантен ли е троянският ученик?

Толерантен ли е троянският ученик – на този въпрос ни отговаря ученикът от СУ „Васил Левски“ Троян, Петър Игнатов, 9Б клас
Да си толерантен към някого означава да го уважаваш, да го изслушваш. Да подкрепяш отсрещния, независимо дали си съгласен с него.
Може би не всеки път троянският ученик е толерантен поради това, че някои от учениците, когато навлизат в пубертета, започват да мислят по различен начин, желаят да опознаят други култури или да бъдат вярващи. Всеки човек е различен и всеки трябва да уважава отсрещния, независимо той какъв е.
В Троян децата не винаги уважават обличането, поведението и мисленето на някой конкретен човек. Затова и тези, които имат различни, по-особени идеи, в някаква степен може и да ги е страх от мнението на другите. Затова стават плахи в това да покажат своята истинска същност.
Но също децата от Троян са толерантни с това, че уважават по възрастните и се държат любезно към тях. Помагат им и зачитат техните вярвания и убеждения, независимо дали са различни от нашите.

Автор:
Петър Игнатов, 9Б клас

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button