Вечер на Християнското семейство в Троянския манастир

Вечер на Християнското семейство  е  една нова инициатива  от  започналото с дарение на 65 тома литература на 1 ноември – Ден на народните будители, сътрудничество между НЧ „Наука-1870 г.” – Троян и Троянския манастир „Успение Богородично”. То  продължи на 22 ноември с една нова инициатива – Вечер на християнското семейство. По покана на изпълняващия длъжността игумен йеромонах Стефан в обителта се състоя концерт на Вокална студия „Усмивка” и на възпитаници на Детската музикална школа на читалището.
Емоционалното тържество беше открито лично от йеромонах Стефан, който говори за историята и същността на Въведение Богородично – ден на православната християнска младеж и семейство. Водещ на програмата беше Мариета Куцарова – преподавател по флейта и пиано в Детска музикална школа. В концерта бяха включени песни и инструментални изпълнения на пиано, флейта, китара.

В концерта взеха участие  освен  възпитаниците на Надежда Бурева – Вокална студия „Усмивка“ и солистите  Мартин Михайлов и  Ива  Манолова, Тони Александрова – пиано, Виктория Лачовска – флейта, цветелин Кметски -пиано, Елена Маркова –  флейта, Рая Димова – вокал, Мирела Минкова – алт блок флейта, Преслав Делчев – китара, Марио Стратев  – пиано, дуетът Елена Маркова и Магдалена Капоунова, Дария Вълева – пиано.
Вечерта завърши с благодарности от двете страни, организирали събитието. НЧ „Наука-1870 г.” – Троян благодари на йероманах Стефан и братята от Троянската света обител за отправената покана, а представителите на духовенството благодариха за прекрасния концерт, изнесен в обителта. В знак на благодарност йероманах Стефан подари на НЧ „Наука-1870 г.” и златно кюлче „С пожелание за божествена закрила и благословия! Нека Богородица ни пази, да озари дните ни с доброта, светлина, мъдрост и сила! Да ни дава здраве, щастие, благоденствие и възможности за златни успехи!”


Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button