Лектори от Фондация „Бъдители“ ще гостуват на ученици в Троян

Лекторите Биляна Панталеева, Емилия Василева и Васил Пачеджиев ще вдъхновяват ученици с личен и професионален пример

Лектори от Фондация „Бъдители“ ще гостуват на учениците от СУ „Васил Левски“ в Троян. Събитието ще се състои на 12 декември (понеделник) от 13:00 часа в зала на Община Троян по покана на Цветлина Митева – учител по български език и литература.
Лектори по време на събитието ще бъдат Биляна Панталеева – основател и председател на Фондация „Бъдители“, мениджър лични финанси и застраховане, Емилия Василева – ръководител бизнес решения в ИТ компания с над 20 годишен опит в сферата и Васил Пачеджиев – предприемач, собственик на бутикова рекламна агенция и CEO на една от най-големите лайфстайл медии. Вдъхновяващите лектори от Фондация „Бъдители“ ще говорят пред учениците на тема „Моят път към желаната професия“ и ще споделят своя личен и професионален опит.
Фондация „Бъдители“ обединява екип от професионалисти в различни области, които постигат целите си, като в ежедневието действат с желание и постоянство. Те са личности, които работят със сърце това, което искат, давайки висока добавена стойност на обществото. Един от най-силните мотивационни похвати за действие е реалният пример на желаната професия, на желания живот, на желаното поведение.
Фондация „Бъдители“ има за цел да подпомогне образователния процес на студенти, ученици и личности от всякаква възраст, мотивирайки и ориентирайки ги за професионалния живот. Под формата на разчупени и иновативни лекции те споделят за пътя, изминат от училище до днес.
Според лекторите, които са част от Фондация „Бъдители“ личният пример в дома, училището, университета и обществото като цяло, е най-важен за младите хора. Именно той води до продуктивни действия и поемане на отговорност, чрез които се изграждат мотивирани и можещи личности. Фондацията стартира своята дейност като благотворителна инициатива преди 7 години, а доказателство за това колко ценен е личният пример е силният интерес към събитията. За този период от време „Бъдители“ са гостували на над 60 училища и университети, където са се срещнали с около 4800 млади хора.
Повече информация за Фондация „Бъдители“ можете да откриете на адрес https://buditeli.bg/

Повече за лекторите от Фондация „Бъдители“Лектори от Фондация „Бъдители“ ще гостуват на ученици в Троян -2
Биляна Панталеева
Биляна Панталеева е мениджър финанси и застраховане в Winners Group. Основател и председател е на фондация „Бъдители“. Била е гост-лектор в университети като УНСС, ВУЗФ и други. Работи съвместно с организации по проекти, насочени към образованието, предприемачеството, професионалното ориентиране и развитието на млади таланти, както и стартиране на бизнес идеи (Start-Up). През 2022 г. списание Forbes Bulgaria избира Биляна за проекта “Жени на върха – Стойността на успеха” в сектор образование. Участвала е като лектор в едно от българските издания на световния формат ТЕDx, следван от над 16 милиона човека от различни точки на света.
Биляна има авторски статии и интервюта в бизнес списания. През последните години активно навлезе в управлението на лични финанси и подпомага образователния процес за богата финансова култура на младите хора. Тя е и сред най-полезните и мотивиращи лектори, които студенти и ученици оценяват.
Майка е на три деца и в свободното си време обича да е с тях, да спортува, да чете книги, да пътува и да твори кулинарни вкусотии.Лектори от Фондация „Бъдители“ ще гостуват на ученици в Троян -1

Емилия Василева
Емилия Василева има над 20 години опит в IT сектора, като последните 15 от тях са в областта на софтуерните решения за управление на бизнеса на водещи световни производители – SAP, Microsoft, INFOR, QlikTech, Tableau, Salesforce и други.
Тя е възпитаник на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ с дипломи по психология и две специализации: Трудова и организационна и Социална и политическа психология. След трети курс записва второ висше образование Връзки с обществеността във ФЖМК към същия университет.
Кариерата й стартира на 22 години в ИТ сектора, като само след година има собствена компания за хардуер, която управлява успешно няколко години, с което трайно променя професионалната си посока. От 2008 година работи във водещи софтуерни компании за внедряване на софтуер за оптимизация и автоматизация на бизнес процеси – ERP, CRM и BI. Била е на ръководни постове в международни компании като LLP (Xapt), SAP, където отговаря за партньорската мрежа на компанията в България и където за кратко време успява да оптимизира работата с партньорите и да постигне забележителни резултати по отношение на проекти в сегмента на малките и средни предприятия, включително такива, финансирани по Европейските програми.
Развива и налага бизнес решенията на Microsoft с работата си за два от основните партньора на България. Като управляващ директор на Тим Вижън България, Търговски директор и Мениджър проекти в Navtech Group работи по проекти за внедряване на ERP за някои от най-значимите компании в производството, ритейла и хранително-вкусовата промишленост, с което помага на мениджмънта им да има прозрачност, предвидимост и повишаване на ефективността на ключови бизнес процеси. Последната й позиция е в Скейлфокус АД, където е ръководител бизнес решения. В момента работи по собствени проекти и освен във Фондация „Бъдители“ е ментор в Mentor the young. Вярва в екипния подход и смята, че без мотивиран екип с правилно диверсифицирани роли, ефективна комуникация и постоянна самоактуализация нито един мениджър не може да постигне истински успех.
Емилия Василева има син на 18 години, които е нейното вдъхновение да участва в „Бъдители“. Вярва, че младите хора са с огромен потенциал, че са много по-гъвкави и динамични от нас, и че с подходящата подкрепа могат да покоряват върхове в световния бизнес, култура, спорт и изкуство. Убедена е, че менторството е мисия, която има огромен смисъл както за младите хора, така и за менторите с опит и обществото ни като цяло. Симбиозата на опита на утвърдени професионалисти с младежката енергия, идеи и ентусиазъм могат да доведат до креативни и успешни проекти, които да бъдат летящ старт за едно цяло поколение.
В свободното си време Емилия Василева обича да спортува, най-вече да кара ски, да пътува до любимата си Италия, както и да я пренася у дома си с вкусни и разнообразни ястия, коктейли и десерти, които обожава да приготвя за приятелите си. Чете съвременна българска литература, обича да ходи на театър и вярва, че най-доброто винаги предстои.Лектори от Фондация „Бъдители“ ще гостуват на ученици в Троян -3
Васил Пачеджиев
Васил Пачеджиев е предприемач, собственик на бутикова рекламна агенция Spotlight и CEO на Highviewart.com – една от най-големите лайфстайл медии в България. Има зад гърба си над 15 години опит в сферата на продажбите и маркетинга като кадър на компании, лидери в своя бранш: Fibank, Vivacom, Vip Security и международния гигант Dormakaba.
Роден и израстнал в град София, той е семеен и горд баща на 2 момчета – на 4г. и 11г. Обича спорта и поддържа дух и форма с преходи в планината, футбол и колоездене. Участвал е в маратон „Подбалкански“ през 2019г., като взима разстоянието от София-Бургас с шосеен велосипед за под 18 часа.
Философ и дигитален маркетолог по образование, но търговец по душа, Васил цени високо своята професия заради необятните перспективи, които комуникациите и рекламата предоставят. Едно от нещата, които Васил харесва в своята работа са хората, с които работи в сферата на маркетинга и рекламата – лъчезарни, ведри, креативни, за които работата е призвание, а не просто професия.
Смята, че човек е най-продуктивен и успешен, когато има свободата да организира дейностите си според предизвикателствата, които сам си е поставил. Вярва, че ако човек мисли и твори по-често извън зоната на комфорт, като си поставя високи цели, само тогава той надгражда себе си и може да бъде успешен предприемач и професионалист.

Николай Матев с наградата „Константин Величков“

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button