Лектори от Фондация „Бъдители“ вдъхновиха над 140 ученици в Троян

Лекторите Биляна Панталеева, Емилия Василева и Васил Пачеджиев вдъхновиха ученици с личен и професионален приме, съобщават от Фондация „Бъдители“.

Лектори от Фондация „Бъдители“ гостуваха на учениците от СУ „Васил Левски“ в Троян по покана на Цветлина Митева – учител по български език и литература. Събитието на тема „Моят път към желаната професия“ събра над 140 ученици, които с интерес слушаха вдъхновяващите истории на лекторите.
„Децата бяха изключително будни и с много жив поглед. Никое от децата не погледна в телефона си и всички останаха до края на събитието, което продължи два часа. След това част от учениците искаха да си поговорят допълнително с нас и споделяха своите очаквания към бъдещето си развитие“, коментираха лекторите от Фондация „Бъдители“.Лектори от Фондация „Бъдители“ вдъхновиха над 140 ученици в Троян-5
Лектори по време на събитието бяха Биляна Панталеева – основател и председател на Фондация „Бъдители“, мениджър лични финанси и застраховане, Емилия Василева – ръководител бизнес решения в ИТ компания с над 20 годишен опит в сферата и Васил Пачеджиев – предприемач, собственик на бутикова рекламна агенция и CEO на една от най-големите лайфстайл медии. От тях учениците научиха повече за управлението на личните финанси, инвестициите, продажбите, и развитието и управлението на екипи в различни сфери.
По време на събитието Биляна Панталеева – председател на фондацията връчи и официалната грамота „Посланик на Бъдители“ на Цветлина Митева – учител по български език и литература, като благодарност за инициативността и съдействието за реализацията на събитието. От своя страна г-жа Цветлина Митева подари на всеки един от лекторите брандиран тефтер за спомен от училището и заявки, че скоро иска вдъхновяващите лектори да гостуват на учениците отново, за да поддържат искрата на мотивацията, която са получили в този ден.
Фондация „Бъдители“ направи и дарение на фототипни издания на три книги на Георги Раковски на библиотеката на училището. Те са съвместна инициатива с компанията „Ойрошпед“ и са разпространени в регионалните управления на образованието във всички области на страната с цел копия от тях да достигнат до всички училища. Училищата, които все още не са получили своите екземпляри от изданията, могат да ги заявят през регионалното управление на образованието, което отговаря за техния град.Лектори от Фондация „Бъдители“ вдъхновиха над 140 ученици в Троян-3

Повече за Фондация „Бъдители“
Фондация „Бъдители“ обединява екип от професионалисти в различни области, които постигат целите си, като в ежедневието действат с желание и постоянство. Те са личности, които работят със сърце това, което искат, давайки висока добавена стойност на обществото. Един от най-силните мотивационни похвати за действие е реалният пример на желаната професия, на желания живот, на желаното поведение.
Фондация „Бъдители“ има за цел да подпомогне образователния процес на студенти, ученици и личности от всякаква възраст, мотивирайки и ориентирайки ги за професионалния живот. Под формата на разчупени и иновативни лекции те споделят за пътя, изминат от училище до днес.
Според лекторите, които са част от Фондация „Бъдители“ личният пример в дома, училището, университета и обществото като цяло, е най-важен за младите хора. Именно той води до продуктивни действия и поемане на отговорност, чрез които се изграждат мотивирани и можещи личности. Фондацията стартира своята дейност като благотворителна инициатива преди 7 години, а доказателство за това колко ценен е личният пример е силния интерес към събитията. За този период от време „Бъдители“ са гостували на над 60 училища и университети, където са се срещнали с около 4800 млади хора.
Повече информация за Фондация „Бъдители“ можете да откриете на адрес https://buditeli.bg/

Източник
Фондация „Бъдители“.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button