Чисто нов автобус ще превозва учениците от Черни Осъм и Орешак до троянските училища

Чисто нов  автобус „Isuzu“, модел „Turquoise“, 32+1 местен от Министерство на образованието и науката (МОН) получи Средно училище „Васил Левски“ – град Троян.

Превозното средство е предоставено от МОН за безвъзмездно ползване за срок от 10 години и ще  осигури сигурен и комфортен транспорт на учениците от съседните села – Черни Осъм и Орешак.
До подмяната на стария автобус се стигна след искане от кмета на общината – г-жа Михайлова до образователния министър, с молба за осигуряване на ново транспортно средство, което да гарантира сигурността на превозваните ученици, предвид вече остарелия и амортизиран автопарк на училището.
Директорът на училището – Ангел Балев благодари на кмета на Общината – г-жа Михайлова за новата придобивка.
Транспортът за нашето училище е от изключително важно значение, тъй като ежедневно пътуват деца от няколко населени места извън Троян. Старият училищен автобус беше сериозно амортизиран и това налагаше отделянето на значителен финансов ресурс за неговия ремонт. С новия автобус, предоставен от Министерството на образованието и науката може да осигурим един спокоен превоз на нашите ученици и същевременно да оптимизираме разходите за ремонтни дейности“ – допълни още г-н Балев.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button