Пропаднало е част от пътното платно в района на Троянския манастир

След пропадане тази нощ в района на Троянския манастир на част от подпорната стена пътят ОрешакЧерни Осъм е компрометиран. Пропаднало е част от пътното платно и има видими пукнатини по асфалтовата настилка. След подаден сигнал в Община Троян от РУ на МВР – Троян и от кмета на Орешак, беше установено, че в с. Орешак, в района на Троянския манастир, част от подпорната стена под пътя Орешак-Черни Осъм е компрометирана. На лице са пропадане на част от пътното платно и видими пукнатини по асфалтовата настилка. На място бяха зам. кмета на Община Троян Ангел Ангелов, директора на Дирекция „Строителство“ инж. Николай Райковски и кмета на Орешак Марияна Генова.
Пропаднало е част от пътното платно в района на Троянския манастир -2

Участъкът от пътя бе незабавно обезопасен, като едното платно за движение е затворено. Информирах областния управител за ситуацията и обсъдих с г-н Славчев действията за търсене на средства от Междуведомствена комисия по бедствия и аварии, написа Кметът Донка Михайлова на Община Троян.

Започна подготовка на изискуемите документи. Разпоредих да бъде направен оглед от геодезист и незабавно да бъде възложено проектиране на подпорната стена за укрепване на проблемния участък, пояснява още Михайлова.

Община Троян апелира преминаващите в този участък автомобили и пешеходци да се движат с повишено внимание.

Ивайло Тодоров

Системен и Уеб администратор и фотограф на медията.
Back to top button