12 000 лева събра на рождения си ден депутатът Иван Миховски за „Искам бебе“

За втора поредна година народният представител от ГЕРБ Иван Миховски отпразнува рождения си ден с благотворителна инициатива.

Всички поканени на личното тържество бяха подготвени, че рожденикът не очаква лични подаръци. Вместо това гостите му според желанията и възможностите си можеха да дарят средства за двойки с репродуктивни проблеми, обединени от фондация „Искам бебе“.
Миналата година Миховски събра за каузата си около 3500 лв.  Днес вашият „подарък“ от тогава вече е на 5 месеца и се казва Рая, сподели с огромна радост народният представител, който за втори мандат е в парламента и не крие, че най-голямата му цел да влезе в НС е да подпомага хората, които искат, но имат проблеми да станат родители.

В известно заведение в Орешак в събота вечер той събра колеги от парламента, общински съветници от Троян, бизнесмени, много приятели, сред които и министърът на регионалното развитие Николай Нанков и заместник-председателят на НС Цвета Караянчева, кметове от ГЕРБ. Всички те събраха над 6000 лв., а впечатлен от щедростта им един от гостите удвои сумата.
Това е подкрепа за инвитро процедура за три семейства. Ако и Бог е с нас догодина тук трябва да има още три колички с бебета, развълнуван благодари на гостите си Миховски.

Средствата бяха обявени и връчени на сцената на скъпия приятел на рожденика Радина Велчева, която създаде и дълги години бе основен двигател на фондацията „Искам бебе“. Всички, които добре познават Радина, знаят, че тя посвети години от живота си на това да стане майка и да подкрепя хората като нея. Днес Радина Велчева има две прекрасни дечица, „които Бог ми изпрати“, а стотици са семействата, които са станали родители благодарение на нейната огромна помощ и подкрепа.

Няма думи, с които мога да изразя благодарностите си към Иван и към всички вас за това, което направихте тази вечер, каза почти разплакана от щастие тя след получаване на дарението, което в понеделник ще бъде внесено по банков път.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button