Наградиха д-р Тодорка Станчева, хирург и майка на попфолк певицата Малина

Попфолк певицата Малина - дъщеря на дългогодишния хирург

Автор: Община Ловеч

Снимка: Община Ловеч

Тържествено в петък вечер в Ловеч бе отбелязана 77-годишнината на д-р Тодорка Станчева, хирург, дългогодишен преподавател във Ветеринарния техникум до 2000 година. Освен като уважаван общественик и специалист с многобройни ученици, тя е известна и като майката на фолк дивата Малина, която естествено също уважи семейния празник.

Специален гост в началото на тържеството беше и кметът на

Община Ловеч Корнелия Маринова. Тя връчи на д-р Станчева букет и плакет „С най-добри пожелания“, като припомни каква енергия се крие в числото седем, което два пъти се повтаря с годишнината. „Числото седем е божествено число, защото седем са чудесата на света, каквато е и майчината любов. Пожелавам Ви най-добрите неща в живота, любов и щастие, одухотворение и щастливи мигове с децата, с цялото семейство“.

Както стана ясно, д-р Станчева особено се гордее, че е прабаба на своята красива внучка Малина.

Д-р  Станчева, която на тържеството показа висок дух и чувство за хумор, е родена в село Деветаки. Имала е трудно детство, остава сирак, но с труд и упоритост получава високо образование. Завършва висше образование във ВВМИ – София. Работи 33 години като преподавател по хирургия във ВМТ – Ловеч. Носител е на златна значка „Отличник на министерството на народната просвета“ и много други отличия.

На тържеството в ресторант „Президиум“ освен дъщерята Малина, се изявиха и певците  Иван Дяков и Румяна Попова

Автор: Община Ловеч

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button