Баба Марта дойде в Дълбок дол

Баба Марта дойде в  троянското село Дълбок дол. Това ни съобщи  Мирослава Мандичева, секретар в кметството. Тя ни разказа следната история.

С наближаването на пролетта започват и мартенските празници – Баба Марта, 3 март, 8 март, Първа пролет. На Първи март селото ни се събуди от зимния сън с добро и ведро настроение и решихме да се разкрасим с мартеници.
Кметство Дълбок дол, община Троян, област Ловеч покани всички, които желаят, да изработят мартеници за украса на площада. На поканата откликнаха мнозина. Мартениците бяха изработени с голямо удоволствие и в тяхната направа бе вложена много любов. Затова в нашето село зимата взе да отстъпва и на нейното място започна да се настанява пролетта.
С идването й предстои и един много почитан от жените в селото празник – 8 март. Независимо от коронавируса, Пенсионерският клуб и тази година е подготвил изненади за своите членове.
Като им пожелава здраве, бодър дух и пролетно настроение и вяра, Пенсионерски клуб – с. Дълбок дол, поздравява всички пенсионерски клубове в община Троян по случай Баба Марта  и празниците.

Автор:
Мирослава Мандичева

Свързани статии

Back to top button