„Дълбокдолски добрини“ връща усмивките на хората

„Дълбокдолски добрини“ – първото  периодично печатно издание връща усмивките на хората
В навечерието на най-светлите и весели празници – Коледа и Нова година – артистичното троянско село Дълбок дол очаква появата на своето първо периодично печатно издание „Дълбокдолски добрини“. То ще излиза на три месеца и ще се разпространява безплатно.
Идеята за вестничето е хрумнала на специалиста в кметското наместничество Дълбок Дол, община Троян– Мирослава Мандичева. Тя е подкрепена от съмишленици и спонсори, които също като нея смятат, че заобикалящият ни свят не е толкова мрачен и безнадежден, въпреки лошите новини, с които медиите ни облъчват всеки ден.
„Ще се стараем да търсим доброто, положителното, веселото, интересното… Така че когато човек го отвори и се зачете, да се откъсне от реалността и да започне да се усмихва. Иска ми се да обърнем познатата поговорка, че „доброто се забравя, злото – никога“, като отворим вратата пред Доброто и върнем усмивката на лицата на хората“, споделя замисъла на „Дълбокдолски добрини“ Мирослава Мандичева, която освен инициатор на изданието е и негов редактор и художествен оформител.
Вестничето ще предлага няколко рубрики: новинарската „Актуално“, „История“, „Неразказани случки“, „Любопитно“ (за пословици, басни, поговорки и др.) и „Благодарност“. За списването им редакторката ще разчита на местните хора, като целта е да ги провокира да си спомнят за хубавите, за забавните неща, които са им се случвали – на тях или на техни познати.
„Когато попиташ някого, дали се сеща за весели, интересни случки от живота си, отговорът, който обикновено получаваш, е отрицателен. Но ако споделиш собствен или чужд опит, на събеседника му се отключват спомените за нещо преживяно, чуто или видяно“, отбелязва Мирослава по повод на историите, които читателят ще открие в рубриката „Неразказани случки“ още в първия брой на вестник „Дълбокдолски добрини“. А той е почти готов и ще бъде отпечатан от издателство „Верен“ – София.
От нас – пожелания за попътен вятър и успех в трудната, но възможна мисия да върне усмивките на хората!

Източник
Троянски глас

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button