Българският фестивал на сливата отново

Българският фестивал на сливата ще се проведе от 24-26.09.2021 г. в Троян и Орешак. Днес ще  запознаем какво да очакват гостите и  гражданите на красивия балкански град.

Програмата включва Традиционното празнично дефиле, концерт на „4 Magic“, Тони Димитрова, Скандау, гайдарите от НУФИ“Филип Кутев“ село Широка лъка, възстановка „Традиции, настояще и бъдеще“ на НД „Традиция“, запалване на казана за изваряване на ракия.

Ще бъде проведен традиционният конкурс за най-добра троянска сливова. Ще има  кулинарна изложба-базар и кулинарен Masterclass /ресторантьори, хотелиери, ученици от СУ „Васил Левски“-Троя и СУ „Васил Левски“ – гр. Априлци/;

Настроение за всички ще внесат изпълненията на студия „Гласове“ при НЧ „Наука-1870“-Троян и местни и гостуващи танцови и музикални състави.

Организаторите не са забравили най-малките за които ще има празник в градинката пред Информационно-културния център.

Учениците от Националното училище по приложни изкуства ще представи  арт-инсталацията на Център „АЛОС“  на  пешеходния мост.

Фестивалът ще бъде закрит с концерт на „Masters of the dance“ – гр. Перник

В Националното изложение на художествените занаяти също  ще има специална програма, която ще публикуваме по-късно.

Всеки ден ще има„Улица на занаятите“ – демонстрация на традиционни занаяти; Традиционни кулинарни изкушения, приготвени от местни майстори; Арт ателиета.
Разбира се ще има Ден на отворените бутилки – във „Винпром-Троян“ АД

Прочетете и програмата  Българския фестивал на сливата за Троян ТУК

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button