Всеки може да участва в дефилето “От раклите на баба“

Със снимки и видео продуктите от дефилето може да се включите във фотоконкурса

Всеки, който има желание и необходимото облекло може да участва в дефилето по време на  29-то издание на Български фестивал на сливата – от  23 до 25 септември 2022 г. Тази година то е  е под наслов “От раклите на баба“, съобщават от Община Троян. Ето какво пише в поканата.

Уважаеми жители и гости на град Троян,

От 23 до 25 септември 2022 г. предстои да се  отбележи 29-то издание на Български фестивал на сливата! “

След две години социална изолация е време да се върнем към любимите традиции, да сме заедно и да празнуваме живота!

Програмата ще започне с традиционно дефиле, в което ще се включат духовият оркестър с мажоретки, читалищни състави и гостуващи изпълнители, местни производители и занаятчии. Участниците ще се съберат в 17.00 часа на улицата пред Малкия пазар, която временно ще бъде затворена за автомобилен трафик. Маршрутът на шествието е по улица „ Васил Левски“, със спирки пред кафене „Тифани“ и кръстовището пред Марковския мост, а на площад “Възраждане“ водещият – Александър Сано, заедно с Кмета на община Троян – г-жа Донка Михайлова, ще дадат началото на празничните дни.

Темата на дефилето е под наслов “От раклите на баба“. Каним Ви да се присъедините към нас и да бъдете част от емоцията на празника, като предизвикателството към Вас е да бъдете облечени в народни носии или дрехи, съдържащи фолклорни мотиви.

Със снимките и видео продуктите от дефилето може да се включите във фотоконкурса на Община Троян и да участвате в класирането за награди!

Нека споделим емоцията в празничния ден!Всеки може да участва в дефилето “От раклите на баба“

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button