За първи път в Троян – ателие по Калиграфия

За първи път  ще гостува, родената в Троян – Геновева Ненова – специалист  – калиграф,  на „Български фестивал на сливата – 2022 г.“ , който ще се проведе от 23 до 25  септември.

Може да откриете ателието й на 24 септември /събота/ от 11:00 ч. в градинката пред Информационно-културния център в Троян. Ще изписваме старобългарските букви с туш и перо. Ръководител на ателието е Геновева Ненова, която се занимава с калиграфия повече от пет години и вече е провеждала няколко ателиета в столицата. Учителката по рисуване в детска градина, работи  и  с деца като арт терапевт.

За първи път в Троян - ателие по Калиграфия

Калиграфия

Калиграфията не е само „изкуството на красивото писане“, а е и връзка с корен и род, знание, което не е изчезнало, а просто е забравено. Изписването на старобългарските букви е магия, която ни пренася във времената, когато буквите са били създадени само за нас – българите.

Калиграфията помага на творческото мислене и съсредоточаването. Възпитава в нас търпение и усет към естетиката, така необходими в дигиталната ера. Най-важно е буквите да се изписват бавно и внимателно, това връща душевния покой в забързания ни живот, а хората, които използват туш и перодръжка стават спокойни и щастливи.

Ще я познаете по перото!За първи път гостува в Троян - ателие по Калиграфия

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button