Среща на кметове заради компрометирания участък от пътя Троян – Черни Осъм

По инициатива на кметове на селата Орешак и Черни Осъм – Марияна Генковска и Марин Сираков, днес бе проведена среща при кмета на Община Троян г-жа Донка Михайлова, във връзка с текущите управленски действия по подготовката и укрепването на компрометирания участък от пътя Троян – Черни Осъм.Среща на кметове заради компрометирания участък от пътя Троян – Черни Осъм- 3
На 12. 01. 2023 г., след подаден сигнал от РУ на МВР – Троян и кмета на с. Орешак, беше направен оглед от служители на Община Троян като се установи, че в района на Троянския манастир в с. Орешак, е компрометирана част от подпорната стена на общински път LOV1140 с.Орешак – с. Черни Осъм. Налице са пропадане на част от пътното платно и видими пукнатини по асфалтовата настилка. Подпорната стена е изградена от каменна зидария, която вследствие влиянието на повърхностните води и динамичното натоварване от транспортния трафик е поддала. На 16.01.2023 г. се проведе заседание на Общинската комисия по безопасност на движението, която прие временна организация на движение. Едното платно за движение е затворено, като товарното движение е насочено по обходно трасе през махалите Миленча и Стругът. Участъкът от пътя е обезопасен и сигнализиран.

В днешната  среща участие взеха предприемачи от двете села, представители на РУ при МВР – Троян, общински съветници и общинска администрация – Троян.
Инж. Николай Райковски, директор на дирекция „Строителство“, информира присъстващите за текущото състояние на авариралия участък от пътя и предприетите мерки. Инж. Райковски допълни, че в понеделник се очаква да бъде готов проекта за временното аварийно укрепване на пътя и да се търси бързо решение за възстановяване на проблемния участък.
Възложен е проект за временна организация на движението. Внесени са уведомителни документи към Областния управител и Комисията по бедствия и аварии.
В кратки срокове ще бъдат предприети мерки по почистване наносите в речното корито, с цел подобряване проводимостта.
Участниците в срещата задълбочено обсъдиха предприетите действия и се обединиха около последващи стъпки.Среща на кметове заради компрометирания участък от пътя Троян – Черни Осъм

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button