ЕТО ТАКА СЕ ПРАВИ!КЪСАШ ЦВЕТЯ ОТ ОБЩИНСКИТЕ-ГЛОБА!

Съставиха акт на възрастна гражданка, която е късала декоративните цветя на мост в Ловеч. Граждани са сигнализирали за нарушението до общинския отдел „Контрол и сигурност“. Съобщили са, че в неделя, 29 юли 2018 г., към 12.30 часа, възрастна жена скуби цветя от саксиите на Пешеходния мост в центъра на града и ги товари на количка. Мобилната група веднага се е задействала и е заловила нарушителя на моста срещу пл. „Екзарх Йосиф Първи“.

При последвалата проверка жената е скрила имената си и е обиждала служителите. Наложило се е да се извикат униформени полицаи, които са установили, че нарушителят е с инициали П. Д. Д. (92 г.) и живее в ж.к.“Вароша“. След това служителите на „Контрол и сигурност“ са съставили акт за установяване на административно нарушение (АУАН). Глобата за унищожаване на зелени площи и цветни лехи е от 100 до 500 лева.

Това е трети случай на заловен унищожител на цветя на този мост. Другите две посегателства станаха през пролетта на 2016 г., когато други двама граждани беряха от декоративните цветя.

Ръководството на Община Ловеч за пореден път се обръща към гражданите да пазят обществените площи и съоръжения като свои собствени, за да можем всички да им се радваме. Към нарушителите незабавно ще се вземат съответните мерки.

Related Articles

Back to top button