Д-р Мадлена Бояджиева не се притеснява от проверките

"Имам сериозни опасения от това спрямо мен да бъдат предприети незаконосъобразни действия и да бъда въвлечена в престъпления, които не съм извършила“

Д-р Мадлена Бояджиева –  кмет на Община Тетевен не се притеснява от проверките на  служители на ДАНС.  Проверката бе извършена в Общината на 04.11. 21 г., потвърди за Троян  експрес и Областта.com  кметът Мадлена Бояджиева.
Общинска администрация   съдейства изцяло на органите, всички документи, които са изискани, са предоставени, посочи кметът на проведения брифинг в Регионалния клуб на БТА в Ловеч, днес –  08.11.2021 г.

Пред медии тя обясни подробно за проверката , както и за тиражираните новини в медии, за връзката й с арестувания с наркотици, шеф на „Управление и стопанисване на общински гори“ в гр. Тетевен инж. Цветомир Симеонов. Той е  е задържан на 5 ноември пред дома му.

В личния му автомобил „Сузуки Витара“ полицаите открили голямо количество марихуана.

По непотвърдена информация наркотикът е около килограм и е открит под задната седалка на джипа.

Именно по тази тема електронна медия споменава, че д-р Бояджиева и синът й Христо Ничев са свързани пряко с арестувания Симеонов.

„Имам сериозни опасения от това спрямо мен да бъдат предприети незаконосъобразни действия и да бъда въвлечена в престъпления, които не съм извършила“ , каза Бояджиева пред репортер на областта и Троян експрес.
На 4 ноември кметът потвърди пред БТА, че служители на ДАНС са извършили проверка в Община Тетевен като общината е съдействала изцяло и е предоставила всички изискани документи. Информацията за проверката тогава беше потвърдена и от пресцентъра на ДАНС, без да се посочва предмета на разследването.
Бояджиева заяви на брифинга днес, че проверката на 4 ноември е касаела сметосъбирането, сметоизвозването и поддръжката на местата за обществено ползване на територията на общината. Предмет на проверка е била и работата на отдел „Управление и стопанисване на общинските гори“ за периода от началото на 2021 г. до настоящия момент. По думите й проверката е приключила в рамките на работния ден. Тя изрази и притеснения от медийни публикации с невярно съдържание, насочени към нея и членове на семейството й.

Същите опасения изрази и синът на кметицата на община Тетевен , Христо Ничев, който е адвокат и също е замесен в тиражираните от медии- новини.

Също така се по медии се пише, че има финансови проблеми и проверки заради пътя Рибарица  – Тетевен.

Кмет Бояджиева поясни, че този път е направен по проект  на  Агенция Пътна инфракструктура (АПИ).Също така  финансирането е от Агенцията.

Повече  от брифинга може да чуете във видеоматериала.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button